Mi, Anonim Túlevők rájöttünk valamire. A legelső gyűlésen, amelyen részt vettünk, megtanultuk, hogy egy nagyon veszedelmes betegség karmaiban vagyunk, és azt is megtanultuk, hogy érzelmi jólétünk, akaraterőnk és önbizalmunk, amelyet korábban a magunkénak mondhattunk, egyáltalán nem védenek meg tőle.

Azt tapasztaltuk, hogy nem az a fontos, hogy mi okozza a betegségünket. A még szenvedő kényszeres túlevő számára az a fontos, hogy létezik egy igazoltan sikeres módszer, melynek révén kezelhetjük a betegségünket. Az OA felépülési programja az Anonim Alkoholistákét követi. Amint egyéni történeteink bizonyítják, a tizenkét lépéses felépülési program nem csak az alkoholistákra, hanem a kényszeres túlevőkre nézve is sikeres.

Tudjuk-e garantálni, hogy te is felépülsz? Ez rajtad múlik. Ha hajlandó vagy szembenézni önmagaddal és a betegségeddel, ha rendszeresen eljársz a gyűlésekre, hogy ott a többi kényszeres túlevővel beszélj és meghallgasd őket, ha nyitott vagy arra, hogy olvasd irodalmunkat és az Anonim Alkoholistákét, és ami a legfontosabb: ha hajlandó vagy egy nálad hatalmasabb erőre hagyni az életed irányítását, és legjobb képességeid szerint megtenni a Tizenkét Lépést, hisszük, hogy te is beléphetsz a felépülők sorába.

A kényszeres túlevés érzelmi, fizikai és spirituális betegségének orvoslására több javaslatunk is van. Mégis, ne felejtsd el, hogy programunk alapja spirituális, amint az a Tizenkét Lépésből nyilvánvaló. Nem fogyókúrás klub vagyunk. Nem teszünk magunkévá semmilyen fogyókúrás módszert vagy tervet. Az OA-ban az absztinencia azt jelenti, hogy tartózkodunk a kényszeres evéstől és a kényszeres étkezési szokásoktól, miközben arra törekszünk, hogy elérjük és megtartsuk egészséges testsúlyunkat. Amikor absztinenssé válunk, nem az étel körül forog minden gondolatunk. Rájöttünk, hogy belső konfliktusaink megoldásához új gondolkodásmódra van szükség, ami abban áll, hogy életünk problémáiban cselekednünk, nem pedig reagálnunk kell. Ez lényegében új életmódot, életstílust jelent.

Ezt a pontot elérve megkezdjük a Tizenkét Lépés felépülési programját, hogy az étel és érzelmeink zűrzavarán túllépve teljesebb életben lehessen részünk. A Lépések gyakorlása azt eredményezi, hogy  a kényszeres túlevés és az evéssel kapcsolatos kényszeres magatartási formák tünetei fokozatosan megszűnnek. Ezt úgy érjük el, hogy elfogadunk egy nálunk hatalmasabb erőt, és minél jobban átengedjük magunkat ennek az erőnek, annál könnyebben szabadulunk az evés kényszerétől.

Érdemes Tudnod

A programban a gyűlések mellett számos eszköz is rendelkezésre áll a felépülni vágyók számára. Az OA-ban teljes mértékben tiszteletben tartjuk egymás anonimitását.

Teljes mértékben ingyenes

Az OA tagság nem jár illetékkel vagy díjjal, önellátók vagyunk a saját hozzájárulásainkból. A befolyt összeget teljes egészében a közösség fejlesztésére fordítjuk.

Nincs semmilyen elkötelezettség

Az OA nem követ, és nem tesz magáévá semmilyen meghatározott diétát, vagy étkezési tervet. Az OA a kényszeres evés betegségéből való felépülés fizikai, lelki és spirituális megvalósulását szorgalmazza, s ennek elsajátításán alapszik.

Az OA egy közösség, nem egyház

Az OA nem egy vallási felekezet. Bárki, kötetlenül és anonim módon csatlakozhat a közösséghez, hogy megossza saját tapasztalatait, és meghallgassa másokét.