Mi az absztinencia?

A szótárban található értelmezés szerint az „absztinencia” szó azt jelenti, hogy tartózkodunk valamitől. Az OA-ban pedig „az absztinencia azt jelenti, hogy tartózkodunk a kényszeres evéstől és a kényszeres evési magatartásformáktól, miközben az egészséges testsúlyunk elérésére vagy megtartására törekszünk. A spirituális, az érzelmi és a fizikai felépülés az Anonim Túlevők tizenkét lépéses programja nap mint nap történő gyakorlásának és életünkben történő alkalmazásának az eredménye.” (Az absztinenciáról és a felépülésről szóló, 2021-ben módosított 1988b állásfoglalás.)

Az Absztinencia ellenőrző listáját naponta használva megerősíthetjük az absztinencia melletti elköteleződésünket (kattints rá a letöltéshez!).

 

Érdemes Tudnod

A programban a gyűlések mellett számos eszköz is rendelkezésre áll a felépülni vágyók számára. Az OA-ban teljes mértékben tiszteletben tartjuk egymás anonimitását.

Teljes mértékben ingyenes

Az OA tagság nem jár illetékkel vagy díjjal, önellátók vagyunk a saját hozzájárulásainkból. A befolyt összeget teljes egészében a közösség fejlesztésére fordítjuk.

Nincs semmilyen elkötelezettség

Az OA nem követ, és nem tesz magáévá semmilyen meghatározott diétát, vagy étkezési tervet. Az OA a kényszeres evés betegségéből való felépülés fizikai, lelki és spirituális megvalósulását szorgalmazza, s ennek elsajátításán alapszik.

Az OA egy közösség, nem egyház

Az OA nem egy vallási felekezet. Bárki, kötetlenül és anonim módon csatlakozhat a közösséghez, hogy megossza saját tapasztalatait, és meghallgassa másokét.