Ki az a szponzor?

A szponzorok azok az OA-tagok, akik legjobb képességeik szerint élnek a Tizenkét Lépés szerint és alkalmazzák a Tizenkét Hagyományt. Hajlandóak arra, hogy megosszák társaikkal a felépülésük során szerzett tapasztalataikat, és elkötelezettek az absztinenciájuk betartása mellett (betartásában). Arra kérjük a szponzorunkat, hogy mindhárom szinten segítsen minket a felépülésünk programjában: fizikai, érzelmi és spirituális szinten is. A szponzorok folyamatosan megújítják és megszilárdítják a saját felépülésüket is az OA-s társakkal végzett munkával és tapasztalataik, erejük és reményük megosztásával. Minden szponzor annyit ad át a szponzoráltjának, amennyivel ő is rendelkezik.

A mi programunk a vonzerőn alapul: olyan szponzort keress, akinek megvan az, amire te is vágysz, és kérdezd meg tőle, hogyan csinálja. Több szponzorral is dolgozhatsz, és arra is lehetőség van, hogy szponzort válts. Ugyanakkor sokan döntünk úgy, hogy csak egy szponzort választunk. Akárhogy döntesz, érdemes kerülni a gyakori szponzorváltást.

Hol keressek szponzort?

A legjobb, ha eljársz a gyűlésekre. Annyi gyűlésen vegyél részt, amennyin csak tudsz. Lehet, hogy épp nincsenek ott a gyűlésen azok, akik elvállalnák a szponzorálásodat. Lehet, hogy többször el kell menned, hogy szponzort találj. A Skype-gyűlések szintén jó lehetőséget nyújtanak a szponzorkeresésre. A lépéscsoportok is alkalmasak lehetnek erre. A szponzor az OA Tizenkét Lépésén dolgozik majd veled.

 

 

Forrás: www.oa.org

 

Érdemes Tudnod

A programban a gyűlések mellett számos eszköz is rendelkezésre áll a felépülni vágyók számára. Az OA-ban teljes mértékben tiszteletben tartjuk egymás anonimitását.

Teljes mértékben ingyenes

Az OA tagság nem jár illetékkel vagy díjjal, önellátók vagyunk a saját hozzájárulásainkból. A befolyt összeget teljes egészében a közösség fejlesztésére fordítjuk.

Nincs semmilyen elkötelezettség

Az OA nem követ, és nem tesz magáévá semmilyen meghatározott diétát, vagy étkezési tervet. Az OA a kényszeres evés betegségéből való felépülés fizikai, lelki és spirituális megvalósulását szorgalmazza, s ennek elsajátításán alapszik.

Az OA egy közösség, nem egyház

Az OA nem egy vallási felekezet. Bárki, kötetlenül és anonim módon csatlakozhat a közösséghez, hogy megossza saját tapasztalatait, és meghallgassa másokét.