A Lépéseken való munka, az Eszközök használata és a program Alapelveinek követése segít egy kényszeres evés nélküli, teljesebb életet élni. Hallgasd meg az előtted járók tapasztalatait, és oszd meg te is másokkal az erődet és reményedet. Működik, ha működteted!

Csak a mai nap (letölthető) 

Az OA-ban rájövünk, hogy csak az éppen aktuális 24 órás időszakkal tudunk bármit is kezdeni. A tegnap már elmúlt. A holnap még nem jött el. „De ma nem térek el a felépülésem programjától. Lehet, hogy holnap túlevésre csábít majd valami, de a holnappal akkor kell szembenéznem, amikor elérkezik. Csak a mai nap számít” – így gondolkodnak az OA-sok.*

Az írás az OA kilenc eszközének egyike. Sokunk használja az alábbi írásos feladatokat a felépülésben:

Tizedik Lépéses leltár (letölthető)
Hogyan oldjuk meg a problémáinkat a Lépések segítségével? (letölthető) 

Az OA-ban rájöttünk, hogy ha meggyógyítani nem is lehet ezt a betegséget, de feltartóztatni igen, ha valaki hajlandó követni ezt a sokunk számára sikeresnek bizonyult programot. Az, hogy az OA beválik-e, attól függ, hogy az illető őszintén vágyik-e arra, hogy felhagyjon az evéssel kapcsolatos kényszeres magatartással, és attól, hogy hajlandó-e megtenni, amit a program javasol. Az OA felépülési programja a cselekvés programja.*

* részletek a Kérdések és válaszok c. brosúrából.

 

 

Érdemes Tudnod

A programban a gyűlések mellett számos eszköz is rendelkezésre áll a felépülni vágyók számára. Az OA-ban teljes mértékben tiszteletben tartjuk egymás anonimitását.

Teljes mértékben ingyenes

Az OA tagság nem jár illetékkel vagy díjjal, önellátók vagyunk a saját hozzájárulásainkból. A befolyt összeget teljes egészében a közösség fejlesztésére fordítjuk.

Nincs semmilyen elkötelezettség

Az OA nem követ, és nem tesz magáévá semmilyen meghatározott diétát, vagy étkezési tervet. Az OA a kényszeres evés betegségéből való felépülés fizikai, lelki és spirituális megvalósulását szorgalmazza, s ennek elsajátításán alapszik.

Az OA egy közösség, nem egyház

Az OA nem egy vallási felekezet. Bárki, kötetlenül és anonim módon csatlakozhat a közösséghez, hogy megossza saját tapasztalatait, és meghallgassa másokét.