IdőpontHelyszínTipusElérhetőségMegközelítés
Budapest Péntek 19:00 - 20:00 Városmajori templom - Harangtorony 1122 Budapest, Csaba utca 5. Nyitott 06-70/201-8095 Térkép
Szerdai Zoom gyűlés Szerda 18:15 - 19:15 A gyűléshez Zoomon (link) tudtok csatlakozni. Meeting ID: 834 1427 4765; Passcode: 238748 Nyitott overeatershungary(kukac) gmail.com  
Szegedi online gyűlés Szombat 9:00 - 10:00 

A gyűléshez Zoomon (link) tudtok csatlakozni. Meeting ID: 843 9832 1537; Passcode: Szeged42

Nyitott 06-20/524-2140 szegedioa(kukac) gmail.com  
Zoom #1 Hétfő 20:00 - 21:00 Zoom link Meeting ID: 810 7385 4400; Passcode: 108749 Zárt overeatershungary(kukac) gmail.com  
Kedd esti menedék csoport (Zoom #2) Kedd 20:00 - 21:00 Zoom link Meeting ID: 893 4107 0461; Passcode: 987776 Nyitott overeatershungary(kukac) gmail.com  
Skype #1 Csütörtök 20:00 - 21:00 skype név: oahungary Nyitott overeatershungary(kukac) gmail.com  
Kétórás OA HOW* Zoom gyűlés Csütörtök 18:00 - 20:00 Zoom link Meeting ID: 894 1543 5172; Passcode: 028719 Telefonos csatlakozás (USA): +1 669 444 9171 Nyitott

magyaroahow(kukac) gmail.com

https://magyaroahow.blogspot.com/

 
Skype #2 Vasárnap  20:00 - 21:00 skype név: oahungary Nyitott overeatershungary(kukac) gmail.com  

Zárt = csak érintettek vesznek részt rajta, de csatlakozni folyamatosan lehet

Nyitott = érintettek és érdeklődők vehetnek részt rajta, csatlakozni folyamatosan lehet   

e-mail: info(kukac)magyaroa.hu | overeatershungary(kukac)gmail.com

Hogyan tudok becsatlakozni a skype gyűlésekbe?

A gyűlésekre nem kell bejelentkezni, bármikor csatlakozhatsz hozzánk. A skype-on ez úgy néz ki, hogy ha felveszed a partnerlistádra az "oahungary" (vagy az egyéb megadott) felhasználót, akkor a gyűlés előtt nem sokkal vissza fog igazolni a kapus, és ha írsz neki egy üzenetet, hogy szeretnél csatlakozni aznap, be fog hívni a gyűlésre. Javasoljuk, hogy ellenőrizd előtte, hogy frissítve van-e a skype-od, mert a régebbi verziók néha megakadnak. Érdemes a gyűlésekre 5 perccel kezdés előtt megérkezni, hogy biztos időben bekerülj a hívásba és halld a gyűlést az elejétől kezdve. A gyűlés ideje alatt le szoktuk némítani a mikrofonunkat, amíg nem beszélünk, hogy jól hallhatók legyenek a megosztások. A kamerát nem szoktuk bekapcsolni és kérjük, hogy te is tartózkodj ettől.

Az online vagy a hibridgyűlések sok társunknak az egyedüli lehetőséget jelentik a gyűlésre járásra. A következő iránymutatásokat hasznosnak találtuk ahhoz, hogy a lehető legtöbbet vehessük ki ezekből a gyűlésekből.

Javaslatok az online gyűléseken való részvételhez – új társainknak

  1.   Készülj a gyűlésre, a valódi és lehető legteljesebb jelenlétre. Teremts nyugodt környezetet magad körül, ügyelve arra, hogy rajtad kívül más ne lássa és hallja, ami a gyűlésen történik.
  2.   Időben jelezd, hogy be szeretnél csatlakozni a gyűlésre, és maradj is végig.
  3.   Némítsd le a telefonod, a mikrofonod és kapcsold ki a kamerádat. A mikrofonod csak akkor kapcsold be, ha szeretnél megszólalni.
  4.   Gondold át, hogy el szeretnéd-e mesélni, hogy mi vezetett az OA-hoz. A gyűlés elején levezető társunk szólítani fogja az újonnan érkezőket, de senkinek sem kötelező megosztania.
  5.   Bátran gyűjtsd a kérdéseidet a gyűlés során. A gyűlés után az üzenőfalra írt telefonszámokon felhívhatod a társakat és felteheted nekik őket.  Valószínű, hogy a gyűlés utáni napokban egy társunk keresni fog, ő is szívesen válaszol a kérdéseidre. 

Javaslatok az online gyűléseken való részvételhez – visszajáró társainknak

1.     Készülök a gyűlésre, a valódi és lehető legteljesebb jelenlétre.
2.     Nyugodt környezetet teremtek magam körül, ügyelve arra, hogy biztosítsam a gyűlés anonimitását.
3.     Időben jelzem, hogy be szeretnék csatlakozni a gyűlésre, és elhatározom, hogy végig ott maradok.
4.     A gyűlés ideje alatt nem intézek egyéb (akár fontos) ügyeket, teendőket.
5.     Magam mellé készítem a gyűlés sorvezetőjét, hogy ha nehézség támad a bemásolásokkal, ki tudjam segíteni a levezetőt.
6.     A gyűlés kezdete előtt gyújtok egy gyertyát, kérve a Felsőbb Erőt, hogy adja meg jelenlétének megtapasztalását a gyűlés alatt, hogy növelje bennem a hit, a remény és a szeretet fényét.
7.     Lenémítom a telefonomat, ha nem azt használom a gyűléshez való kapcsolódásra.
8.     Lenémítom a mikrofonomat és kikapcsolom a kamerámat. A mikrofont csak akkor kapcsolom be, ha szeretnék megszólalni.
9.     Arra törekszem, hogy a gyűlés alatt olyan legyen a testhelyzetem amely segít abban, hogy figyeljek és megosztásomat mások is jól hallják.
10.  Nyitott szívvel figyelek társaim megosztásaira.
11.  Ugyanúgy, mint a személyes gyűlésen, az online gyűlésen is vállalok szolgálatot: mérem az időt, felolvasásokat vállalok, megosztok, stb.
12.  Ugyanúgy, mint a személyes gyűlésen, itt is köszöntöm társaimat, amikor bemutatkoznak, és megköszönöm a megosztásukat.
13.  A gyűlés imádságait hangosan, megfontoltan mondom.
14.  A gyűlésen elhangzott irodalmakból igyekszem legalább egy mondatot, szót vagy gondolatot megjegyezni, amit a gyűlés után felidézve fontolgatok.
15.  Felírom a csevegőfalról a telefonszámokat és két gyűlés között felhívom egy-két társamat, hogy megkérdezzem, hogy van. 
16.  Időnként utalok Hetedik Hagyományt az OA számlájára.

*OA HOW Gyűlések

A HOW (Honesty=őszinteség, Open-mindedness= nyitottság, Willingness=hajlandóság – lásd Nagykönyv 516-517. o.) az OA egy olyan ága, amelynek az az alapelve, hogy az absztinencia az egyetlen eszköz a kényszeres túlevéstől való szabaduláshoz és a spirituális élet megkezdéséhez. Az OA HOW-gyűlések strukturált és fegyelmezett programot kínálnak azoknak a kényszeres túlevőknek, akik a Tizenkét Lépést és a Tizenkét Hagyományt a felépülés programjának fogadják el. A HOW-csoportokat abban a hitben hozták létre, hogy betegségünk abszolút, és hogy a kritikus szintet elért kényszeres túlevők számára csak az OA program abszolút elfogadása nyújt tartós absztinenciát. Ezért elfogadjuk, hogy a felépüléshez mind a program kilenc eszköze, mind a Tizenkét Lépés, mind a Tizenkét Hagyomány szükséges. Az OA-HOW-ban a napi cselekvési tervünk biztosítja a többi eszköz strukturált használatát. Bővebb információ: https://magyaroahow.blogspot.com/

 

 

Érdemes Tudnod

A programban a gyűlések mellett számos eszköz is rendelkezésre áll a felépülni vágyók számára. Az OA-ban teljes mértékben tiszteletben tartjuk egymás anonimitását.

Teljes mértékben ingyenes

Az OA tagság nem jár illetékkel vagy díjjal, önellátók vagyunk a saját hozzájárulásainkból. A befolyt összeget teljes egészében a közösség fejlesztésére fordítjuk.

Nincs semmilyen elkötelezettség

Az OA nem követ, és nem tesz magáévá semmilyen meghatározott diétát, vagy étkezési tervet. Az OA a kényszeres evés betegségéből való felépülés fizikai, lelki és spirituális megvalósulását szorgalmazza, s ennek elsajátításán alapszik.

Az OA egy közösség, nem egyház

Az OA nem egy vallási felekezet. Bárki, kötetlenül és anonim módon csatlakozhat a közösséghez, hogy megossza saját tapasztalatait, és meghallgassa másokét.